Gården BJURNÄS

Bjurnäs är en liten gård i Flens kommun och ligger precis i utkanten av Flens centrum. Gården har anor från 1700-talet, består av en huvudbyggnad, gäststuga, ett härbre, ett gammalt garage och ett nyare dubbelgarage. Gården styckades troligtvis av någon gång under 60-talet och var då på 45 hektar, består nu av en hektar. Trädgården har både äppel och päronträd, vinbärsbuskar och kantas av skog av Ek, gran, tall, bok, lönn, Ask och Björk m.m. Kullen som Bjurnäs ligger på bildar naturligt en egen biotop för många insekter och småfåglar inklusive fladdermöss.

Huvudbyggnaden från 1700-talet är hitflyttad omkring 1870, men rest först 1927. Bjurnäs förvärvades genom köp 1926 av författarinnan Ulla Elisabeth Linder. Som sedan arrenderade ut jordbruket. Efter tillbyggnader under åren är huset nu på ca 200 kvm och har vid ingången en stor hall med en vacker trappa i Jugend stil som leder upp till ovanvåningens hall och balkong. Huset rymmer fem rymliga sovrum, två badrum, stort vardagsrum och ett stort rum rymligt för många gäster och sittplatser.

Huset är i stort renoveringsbehov och vårt mål är att smakfullt få tillbaka husets glans och göra det till ett bekvämt boende att få dela med familj och vänner. Under sommartid kommer vi att ha Bed&Breakfast med övernattning i gäststugan och frukost i huvudbyggnadens matsal.

Djuren på Bjurnäs

Bjurnäs har några höns som fritt spatserar omkring på gården, dessa ger oss härliga färska ägg.

Fåren Bärit & Ulla Hör också till oss och väntar tillökning till sommaren.

De två katterna Mike & Yoine.

Hunden Devil.